Hvorfor skal du løbe i merinould? Vi kommer med svaret

Løbetrøje fra Lipati i Nuyarn merinould

Merinould forbindes almindeligvis med undertøj, trøjer og sokker, især blandt friluftsentusiaster. Men er det også velegnet til løb? Det tager vi fat på i dette blogindlæg.

Hvad er merinould?

Merinould kommer fra fåreracen der kaldes merino som stammer fra Spanien. Merino fåret er kendt for at have det blødeste og fineste uld der findes og det er af samme grund derfor at man begyndte at producere tøj af merinould. I dag er Australien det land, der producerer mest merinould, og det tegner sig for 25 % af al merinouldsproduktion i verden. Det skyldes, at der er over 75 millioner merinofår i Australien, hvilket er mere end noget andet land i verden. Desuden har de australske landmænd været i stand til at perfektionere avl og opdræt af disse får, så ulden er af højeste kvalitet.

Hvad gør merinould så populært?

Merinould er populært, fordi det har en række fordele, som det klassiske syntetiske tøj ikke har. Disse omfatter b.la.:

  • Det absorbere vand op til 35% af egen kropsvægt, det betyder at hvis man f.eks. vejer 85 kg, så kan merinould suge optil 29,5 kg væske.
  • Det er temperaturregulerende på trods af at det er vådt.
  • Merinould er lugtfrit, hvilket gør at det kan bæres i mange dage uden at det lugter af sved, ligesom det kun skal ”luftes” fremfor at vaskes.

NUYARN: Verdens første performance-uld til løb

På trods af alle disse fordele, så findes der faktisk et bedre produkt til løb. Dette produkt hedder Nuyarn. Nuyarn er en spindeteknik, der maksimerer merinouldets ydeevne og bæredygtighed.

Traditionel spundet uld er fortid, Nuyarn er fremtiden.

Forskellen på traditionel uld og nuyarn er mådet det bliver produceret på. Uld er blevet spundet i århundreder, og processen har næsten ikke ændret sig. Traditionel spinding vrider uld ved at komprimere naturlige luftlommer, hvilket skaber spænding, som skaber løkker, der strammer alle de løse fibre - hvilket i bund og grund skaber en reblignende struktur, som gør at de kradser/klør når det kommer i kontakt med huden.

Nuyarn er en revolutionerende teknologi, der frigør de naturlige egenskaber ved uldfibre, der er snoet ud ved traditionelle spindemetoder. Resultatet? Naturlige fibre lavet af en uovertruffen blanding, der overgår syntetiske fibre på alle tænkelige måder! Twistfri spinding skaber meget mere loft og luftning i disse tråde, samt producerer overlegen termoregulering - alt sammen mens de forbliver utroligt åndbare takket være deres evne til at absorbere vanddamp efter behag, ligesom naturen gør det bedst.

5 x hurtigere tørretid

Vandmolekyler absorberes i ulden, før de bliver til dråber, og det er derfor, at Nuyarn strik forbliver åndbare og lette. Denne proces starter med et niveau af absorption, så dit tøj kan fortsætte med at ånde, selv når det er vådt eller fugtigt, hvilket til dels skyldes dets særlige konstruktion.

35% mere elastisk

Nuyarns twist-fri teknologi resulterer i fibre, der kan bevæge sig med kroppen, hvilket resulterer i utrolig strækbarhed - 35 % mere end konventionel merino.

35% højere varme isolering

Det bedste ved Nuyarn er, at det giver 35% mere varmefastholdelse end ring- eller kernespundet merino, men uden den ekstra vægt. Resultatet? Lettere beklædningsgenstande med et bedre forhold mellem ydeevne og vægt!

53% højere vindafvisning

Nuyarns unikke struktur sikrer en glat overflade og en forbedret modstand mod vindgennemstrømning - op til 53 % mindre gennemtrængelighed end ældre spinningmetoder!

50% mere holdbarhed

Nuyarns twist-free-teknologi kan bruge længere fibre uden at skabe spænding. Den bevarer fiberstrukturen og er derfor mindre tilbøjelig til at gå i stykker end traditionel spinding, hvilket resulterer i en 50 % forøgelse af trækstyrken sammenlignet med ringspundne merinould.

Nuyarn er en livslang fordel

I modsætning til andre tøjplejeprodukter vaskes Nuyarns fordele ikke ud. Det er en mekanisk teknik, der bliver ved med at give i hele tøjets levetid!

Nuyarn er navnet på den næste generation af løbetøj, som vil være mere holdbart og miljøvenligt.

Når du først har prøvet Nuyarn, vil det være indlysende, hvorfor disse innovative garner er det bedste valg for løbere. Nuyarn merino løbebeklædning holder længere end typisk merino uld og føles superblødt mod din hud og hjælper med at regulere kropstemperaturen, når det er koldt udenfor - perfekt til de lange vinterløb!

 

Køb vores Merino Nuyarn Long Sleeve Shirt ved at klikke her